Najnowsze artykuły, ciekawostki etc.

Nowość - Pesto szpinakowe

Nowość - Pesto szpinakowe

Jednak nie mniej pyszną alternatywą dla tradycyjnego produktu może być przysmak przyrządzony z innych zielonych liści, np.: jarmużu, chrzanu, rukoli, czosnku niedźwiedziego, a nawet rzodkiewki czy marchewki. Nasz Dział Innowacji & Rozwoju wpadł na pomysł zastąpienia bazylii nowym warzywem, jakim są liście szpinaku. Pesto szpinakowe , które wykonaliśmy w naszej firmie jest produktem w stu procentach naturalnym, charakteryzuje go intensywna, jasnozielona barwa o aksamitnej, jednolitej konsystencji. Pesto szpinakowe stworzone przez nas jest produktem przeznaczonym bezpośrednio do spożycia, może być także pysznym dodatkiem do makaronu, smacznym smarowidłem do kanapek lub ciekawym urozmaiceniem dań z ryb i drobiu. Dostarcza potężnej dawki dobroczynnych mikroelementów, minerałów takich jak potas, wapń, witamin: C, E, K oraz witamin grupy B i tak potrzebnego dla prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów żelaza. Dzięki wysokiej zawartości karotenoidów, czyli silnych przeciwutleniaczy, szpinak wykazuje działanie przeciwnowotworowe, chroni przed chorobami układu krążenia i przeciwdziała problemom ze wzrokiem.
Nasze pesto szpinakowe jest pyszne i zdrowe. Obok takiej kombinacji, nie można przejść obojętnie.
Image

Pozostałe aktualności

 eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based

eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based

Nowe mieszanki warzywne

Nowe mieszanki warzywne

Targi IFFA we Frankfurcie

Targi IFFA we Frankfurcie

Image