Serwis wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.
x
logo
LOADING...

Jakie warzywa do szaszłyków są najlepsze?

Jakie warzywa do szaszłyków są najlepsze

Polacy kochają grillować, do tego stopnia, że niektórzy określają tę czynność jako nasze hobby narodowe. Na tej pasji korzysta przemysł spożywczy, na półkach sklepowych bez problemu znajdziemy gotowe dania na grilla dla osób lubiących mięso, jak i w wersji wegetariańskiej. Jedną z ulubionych potraw tej drugiej grupy są szaszłyki. To proste, sycące danie zachwyca nie tylko kolorami, ale też mnogością kompozycji. Jakie warzywa są najchętniej wybierane? Które powinny znaleźć się w mieszance warzyw do szaszłyków?

 
Grill w stylu wege

Klasyczna karkówka, antrykot czy kurczak to już niejedyne produkty, jakie znajdują się na liście zakupów Polaków, gdy przygotowują się do grillowania. Choć w ostatnich sezonach coraz częściej sięgaliśmy po sery i ryby, to według ekspertów w najbliższych latach będzie rządził weganizm. Już w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych widać ten trend wśród konsumentów, w przypadku pierwszego państwa 28 proc. konsumentów oczekuje większej ilości bezmięsnych dań, a w USA aż 33 proc. planuje kupić więcej produktów roślinnych w przyszłym roku. Także w Polsce jest coraz więcej wegetarian i wegan, dlatego też takie dania jak szaszłyki, wegańskie kiełbaski, tofu czy wegeburgery zyskują na popularności.

Coraz bardziej weganizm rządzi w grillowaniu, dlatego też dziś przyjrzymy się klasycznej potrawie w wegańskiej odsłonie, czyli szaszłykom. Jakie warzywa do szaszłyków najczęściej są wybierane? Wymienić tutaj można:
• cebulę,
• cukinię,
• pomidorki koktajlowe,
• pieczarki,
• paprykę.

Dlaczego te warzywa najbardziej kojarzą nam się z grillem? Ich sporym atutem jest łatwa dostępność, można je bez problemu kupić w każdym sklepie. Poza tym czas ich obróbki jest niezwykle krótki, w większości przypadków wystarczy jedynie je umyć i pokroić. Jednak możesz pomóc zaoszczędzić swoim Klientom czas, wystarczy, że wybierzesz umyte i pokrojone warzywa do szaszłyków.

Dlaczego warto postawić na naszą firmę?
• Dbamy o jakość dostarczanych warzyw.
• Przygotowujemy sprawdzone kompozycje warzyw, po które chętnie sięgają polscy konsumenci.
• Zapewniamy pokrojone i obrane warzywa do szaszłyków.

Sosy nieodłącznym elementem grilla

Obecnie grillowanie można podzielić na dwa nurty – tradycyjny i współczesny. W tym pierwszym wypadku królują różne gatunki mięs, szaszłyki czy warzywa z grilla. W drugim przypadku na ruszcie pojawiają się dania rybne oraz gama potraw wegetariańskich lub wegańskich. Jednak nowoczesność na grillu nie ma nic wspólnego z warzywami czy rybami przygotowanymi bezpośrednio na ruszcie, z tym trendem łączy się przygotowywanie dań z różnych zakątków świata czy fish- lub wegeburgerów. Niezależnie od tego, który nurt zagości na grillu naszych klientów, jedno jest pewne- sosy są nieodłącznym dodatkiem grilla. W przypadku tradycyjnego grilla Polacy najczęściej sięgają po sos barbecue czy musztardowy. Nowoczesne grillowanie zwróciło uwagę naszych rodaków na mniej oczywiste sosy, np. cygański, arabski, salsa czy sambal oelek.

Jako firma z ponad 20-letnim doświadczeniem produkujemy wsady/bazy do sosów, z których zakłady spożywcze wytwarzają dopiero sosy do konsumpcji przez ostatecznego klienta.

 

This website is using cookies
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue using the site, we\'ll assume that you are happy to receive all cookies on this website.
x